Saturday, February 18, 2012

Budak kecil pun pandai gesek ' violin ' !

Hai Hai Hai Semua!

Good Day!

Cikgu terfikir nak tulis pasal budak kecil ni bile email-email yang cikgu terima, bertanyakan cikgu soalan. "Dah besar-besar, tua bangka mcm saya ni boleh lagi ke nak belajar ' violin ' ?". Sudah tentu cikgu akan cakap bende ni yang cikgu pegang sejak azali lagi, "Belajar tak kira umur, belajar lah setinggi mane pun, learn as long as you live', kata cikgu.

Ape kate pembaca sekalian lihat sendiri anak kecil ni main ' violin ' . Comel tak? Bile tengok tu, rasa tercabar tak?

video
Dirakamkan pada 27 Jun 2011, di Yamaha Music School Setia Alam


video
Dirakam 14 Julai 2011, di Yamaha Music School Setia Alam


Budak kecil ini bernama Ean. Beliau baru berusia 2 tahun 1/2, tak smpai pun 3 tahun lagi. Nak tahu betapa kecil nya insan ini, tengok lah pada saiz violin beliau. Beliau menggunakan violin saiz 1/4.
Haaaaa!!!! kecil ke kecil ?  Cikgu mengajar beliau di Yamaha Music School Setia Alam. Ean seorang budak yang pemalu dan tidak pernah pegang pun alat music biola ni :D

Macam mane? Bile nak belajar, belajar je k! :D

Those who interested to learn violin at any age and any time, can click the link "Contact" on my webpage.

See ya! ;;)

Like my Facebook Page here: https://www.facebook.com/CikguVee

0 comments: